בשנה האחרונה בגלל משבר ה'קורונה' רבים מאתנו עובדים מהבית ונמצאים בו הרבה יותר, הילדים 'חוגגים' בסלון, משחקים ואוכלים שם ומשאירים 'מזכרות' מכל-מיני סוגים בכל-מיני צבעים. אבל מי אמר שאתם חייבים בעקבות זה לחיות עם כתמים של במבה ושוקולד, שאריות של תפוחי-עץ על הספה היקרה בסלון?! מגיעה לכם סביבת מגורים נעימה ונקיה, וניקיון הספה בסלון זה חלק משמעותי ממנה. הספה בסלון היא סוג של 'מרכז הבית' של כל משפחה, בני-הבית מתנהלים סביבה רוב שעות היום, בין אם זה בארוחות, בשיחות-נפש, במשחק, באירוח, בצפייה בטלוויזיה, ובטוח שגם אצלכם זה ככה. אז איך שומרים על הריפודים של הספה כמו שצריך, גם אם כל המשפחה 'חוגגת' עליהם? הנה קצת רקע לגבי ניקוי ספות בד טיפים והמלצות לשמירה על תחזוקת הספה בסלון.
הכול על ניקוי ספות בד טיפים ושיטות
פחות מ-400 שקלים ותקבלו סלון חדש קודם כל שתדעו שיש חברות מקצועיות שמתמחות בניקוי ספות. אז כמה יעלה לכם שירות כזה? תלוי באיזו חברה תבחרו, באיזה גודל ומאיזה סוג-בד/חומר עשויה הספה שלכם. לחברות שנותנות את השירות הזה יש פתרונות גם לניקוי ספות-בד וכן ניקוי ספות-עור ודמוי-עור, ספות סקאי, ניקוי ספות קטיפה, וכמובן גם ניקוי מזרנים, ועוד. יש חברות שגובות 350-400 שקל רק על 'ביקור בית' עוד לפני הטיפול עצמו. מחיר ניקוי הספה עצמו נקבע לפי מחיר של מושב-ספה בודד, ולרוב זה 120 שקל למושב אחד. הסכום לניקוי ספה-בשלמותה הוא פשוט הכפלה של מספר המושבים במחיר הנקוב למושב אחד.
כך למשל ניקוי מערכת-סלון של חמישה מושבים יכול לעלות כ-500 שקלים. שיטות הניקוי המוצעות בתחום של ניקוי ספות מגוונות, וביניהן: שיטות של ניקוי בקיטור, ניקוי בשיטת הזרקה, ניקוי ביניקה, ניקוי 'על רטוב' וניקוי יבש, ועוד. חשוב מאוד לדעת שיש סוגי ספות שעשויות מריפוד-בד שאסור לנקות בניקוי רטוב (כמו בהזרקת מים למשל) ושאותן צריך לנקות רק בניקוי יבש. כך שאם אתם מתכוננים לנקות בעצמכם תבדקו היטב מה מתאים ומה לא לסוג-הספה שלכם, שלא תגרמו לה נזקק בלתי הפיך מרוב רצון טוב. קחו בחשבון שמה שבטוח הוא שחברה מקצועית יודעת להתאים את סוג הניקוי לסוג הספציפי של הבד ממנו עשויה הספה.
אתם לא מומחים, אז תזמינו מומחה
כמובן שיש גם טיפים לניקוי ספות עוד לפני שמזמינים חברה מקצועית, לשיטות ניקוי 'תוצרת בית'. כך למשל אפשר לקנות חומרי ניקוי שיש ברשתות השיווק ולהשתמש בהם לניקוי בייתי ראשוני. תכשירים כמו מסירי שומנים וניקוי כתמי זיעה, תרסיסים לחידוש ספות- בד וספות עור, תכשירים בנוזל להסרת כתמים, ודומים נוספים. יש למשל תכשיר בשם 'זאפיט' שמסייע להסרת כתמים עיקשים כולל ניקוי כתמי-שמן
ומונע ריחות רעים שהצטברו על הריפוד של הספה, יש תכשיר בשם 'פרוטאין ספוטר' שמגיע בתרסיס איתו אפשר תחילה להבריש בעדינות את הספה ולהסיר ממנה אבק ולכלוך חיצוני. אחרי זה אפשר להתיז על מושבי הבד של הספה ריסוס-'ענן' כלומר ריסוס בתפזורת, לתת לחומר לעבוד קצת ואחר כך לעבור עם מטלית על המושבים.
זה בהחלט טיפול-ריענון לספה. בכל מקרה, במובן שאיש מקצוע יידע לטפל יותר נכון ומקצועי בניקוי הספות שלכם. איש מקצוע יידע לזהות על פי סוג הבד והטקסטורה של הריפוד מה מתאים לספה שלכם ו'לתפור' לה את סוג הניקוי כך שלא יפגע בה.
לקוחות WeClean ממליצים
עשור וחצי של ניסיון, עשרות אלפי לקוחות מרוצים, עבודה מול החברות והמותגים הכי גדולים במשק הפכנו אותנו לגדולים ביותר!
הגיעו בדיוק בשעה שתואמה ותוך שעה ניקה גם את הספה (גדולה) גם את השטיח וגם את כיסא המחשב.
עשה אחלה עבודה במחיר הוגן והכי חשוב, בנועם.
פצצה!! הספות שלי היו רגע לפני זריקה לפח, שחורות ומסריחות, עד שהגעתי אל וויקלין פשוט אני בהלם מהתוצאה קיבלתי ספות כמו חדשות פשוט מטורף ממליץ מאוד!!
לפני שמזמינים שירות ניקוי ספות בד טיפים תזכרו שחשוב להקפיד על שני דברים לפחות
- צילום הספה – קודם כל לצלם את הספה ולשלוח לחברת הניקיון, שיבינו שם באיזה סדר-גודל של ספה מדובר.
- הצעת מחיר מראש – רצוי לקבל מהם מראש אם אפשר הצעת-מחיר לניקוי של מספר פריטים נוספים מלבד לספה. פשוט, רוב החברות האלו מתמחות גם בניקוי מזרנים וניקוי שטיחים, כך שמומלץ שתקבלו כבר שירות-ניקוי מקיף, וכך בטוח שתקבלו גם מחיר טוב יותר. אז זה בידיים שלכם, תדאגו להיגיינה בסלון שלכם, תדאגו לאיכות החיים שלכם, תזמינו הביתה חברה מקצועית, ותתחדשו.