אחד מכלי הבית הקשורים לבישול שמלא בחיידקים המשתווים לאלה הנמצאים באסלת השירותים הם החיידקים שנמצאים על קרש החיתוך שלנו. מסתבר כי נוזל ניקוי הכלים אינו משפיע על הניקיון היסודי שיש לבצע מיד עם תום השימוש בקרש החיתוך ולכן, יש ללמוד לנקות אותו נכון. מים וחומרי ניקוי תעשייתיים, מחלישים את הסיבים בקרש ויגרמו לכך שהוא יישבר בקלות. יש ליצור לכם ולבני ביתכם, סביבת בישול נוחה ונקייה ולהקפיד על ניקוי קרש חיתוך בצורה היעילה והנכונה ביותר.

ניקוי קרש חיתוך אחת לתקופה
יש לבצע ניקוי יסודי של קרש החיתוך ע"י חומץ לבן שהוא מחטא יעיל. החומצה האצטית, אשר ממנה מורכב החומץ, תחסל כל חיידק מסוג סלמונלה או קולי. יש לטבול סקוטש בחומץ ולקרצף את משטח החיתוך. יש לציין כי גם מי חמצן, בריכוז של 3%, עושים עבודה נהדרת של חיטוי ולכן שיטת ניקוי קרש חיתוך זו, היא מהיעילות ביותר. יש לטפטף כמה טיפות של מי חמצן על מגבת נייר ולנגב באמצעותה את קרש החיתוך. גם לימון הינו חומר שמנטרל ריחות, מה שמומלץ בחום הוא לטפטף כמה טיפות לימון לאחר סיום הניקיון של קרש החיתוך, כך שהוא ינטרל את הריחות וקרש החיתוך, יהיה נקי ואסטטי יותר.
משחה היגיינית ביתית לניקוי מושלם של קרש החיתוך
כף סודה לשתיה יחד עם חומץ לבן, יצרו תערובת שתיראה כמו משחה היגיינית ויעילה. יש לקרצף את קרש החיתוך עם המשחה ולשטוף אותו במים חמים. גם גרגרי מלח הם מוצלחים עבור ניקוי קרש חיתוך ועל מנת להשתמש בשיטת ניקוי זו, יש לטבול מטלית לחה במלח ולשפשף באמצעותה את קרש העץ. אפשר להוסיף קצת לימון לתוצאה חלקה ונקייה יותר. שיטה מומלצת היא שימוש באקונומיקה. נוזל הכלים הסטנדרטי, כאמור אינו יכול לחסל את החיידקים שנמצאים עמוק בקרש החיתוך ומהווים לנו סכנה בריאותית של זיהומים שונים. אם תשרו את קרש החיתוך באקונומיקה לאחר כל שימוש בו, פעולה זו, תבטיח לכם שהקרש חיתוך, יהיה סטרילי וימנע את העברת החיידקים.
טיפים לשימוש נכון והיגיינה של קרש החיתוך
ישנן טעויות שאנשים מבצעים במטבח כאשר הם מבשלים שמתוך חוסר ידע, הם עשויים לגרום למחלות זיהומיות שלהם ושל בני ביתם. כאשר למשל חותכים בשר וירקות על אותו קרש חיתוך, זו אחת הטעויות הגדולות, היות ובשר חי עשוי לעבור לירקות. יש להשתמש בשני קרשי חיתוך נפרדים כמו למשל קרש נפרד לבשר ועוף וקרש חיתוך נפרד לירקות. יש לסמן כל קרש חיתוך במדבקה, כך שתדעו להפריד ביניהם.
כל שימוש בקרש החיתוך, מחייב ניקוי קרש חיתוך בחומרי ניקויי שמחסלים את החיידקים, כך שתהיו בטוחים שהקרש חיתוך שלכם יהיה סטרילי לחלוטין.