ניקוי סירים – כל מה שמומלץ לדעת

הכנתם תבשיל שהבשיל במשך שעות והבית התמלא בריחות נעימים אבל בתחתית הסיר, גיליתם שיש מעטה שרוף, מה עושים? האם גירוד הסיר יוכל להציל אותו או שאולי ייגרם לו נזק? שכן לא כל הסירים מיוצרים מאותו חומר גלם וישנם כאלה כמו סירי טפלון שאסור לגרד. במאמר זה, נביא בפניכם מספר שיטות לניקוי סירים, כך שתוכלו לאמץ ולבשל תבשילים ללא חשש של הרס הסירים שידוע לכולנו כי הם אינם עולים מעט.

סיר נקי ורענן במטבח

ניקוי סירים – איך מנקים סיר שרוף מבפנים ומסירים כתמים?

ניתן לשים בסיר מים עם נוזל כלים ושתי כפיות של אבקת כביסה, יש לחמם את הסיר עד לרתיחה ולערבב בכל פעם באמצעות כף עץ וכל הלכלוך ושאריות השרוף ייעלמו כלא היו. סירים שמיוצרים למשל מברזל יצוק, אסור לרחוץ אותם שהם חמים. יש לתת לסיר להתקרר ולפזר אבקת סודה לשתייה בתוך הסיר ולשפשף בעזרת ספוג. חל איסור להשתמש עם ברזל כלים או צמר פלדה בכדי להוריד את הכתמים הקשים שנמצאים בתחתית הסיר או מסביב הסיר. אלו עלולים לשרוט או להסיר את המעטה העוטפת את השכבה העליונה של הסיר.

ניקוי סיר שרוף מבחוץ איך מנקים?

אם הסיר אשר ברשותכם שרוף מבחוץ, לא תוכלו לבצע שימוש בטיפ למעלה. לכן, יש להפוך את הסיר ולהשכיבו על הכיור ולפזר מלח בכמות גדולה על תחתית הסיר, להוסיף חומץ סינטטי או טבעי עד 5% ושוב להוסיף מלח. לאחר פעולות אלו, הברישו היטב באמצעות ספוג ניקוי ספוגה בחומר ייעודי או באמצעות החומץ ושטפו את תחתית הסיר. אם הסיר ממש שרוף בתחתיתו, מומלץ אף להשרות את המלח והחומץ לכמספר דקות ולבצע שוב את הפעולות הנ"ל ע"מ לנקות את הסיר השרוף מלמטה.

טיפ נוסף לניקוי סירים העשויים מברזל יצוק

אם הכנתם פויעקה, כזה שהיה על מדורה והסיר נשרף ויש להחזיר לו את החיים שנראה לכם כי הם אבודים עבורו.. יש לבצע ניקוי סירים בשיטה שונה, אשר לבטח אינה מוכרת לכם. מקמו את הסיר בכיור המטבח, שטפו אותו במים, פזרו שלוש או ארבע כפיות של מלח גס, הצטיידו בתפוח אדמה גדול, חתכו את קצהו והתחילו לשפשף את הסיר באמצעותו. המלח בשלב הזה יראה לכם מלוכלך, יש לשטוף שוב את הסיר ולייבש אותו על הכיריים על אש קטנה. כאשר הסיר יהיה יבש לחלוטין, מרחו עליו כמות קטנה של שמן קנולה, בעזרת מגבת נייר. יש להמשיך ולחמם את הסיר על אש קטנה למשך 30 דקות, לתת לו להתקרר ולנגב אותו היטב, בכדי להסיר את שאריות השומן ממנו.

שיטות נוספות שנועדו לבצע ניקוי סירים באופן מושלם, כך שיבריקו, ניתן באמצעות חומץ. החומץ תמיד היה ידוע כתרופת פלא לניקוי עוד מימי הסבתות שלנו. יש למלא את תחתית הסיר עם מים, להוסיף כוס חומץ ולהביא לרתיחה. הורידו את הסיר מהאש והוסיפו שתי כפות של סודה לשתייה. יש לשפוך את מהמים מן הסיר ולשפשף בעדינות את שאריות הלכלוך. במידה ונותרו עדיין כתמים, הוסיפו סודה לשתייה ומעט מים ושפשפו בעדינות. הסיר ייראה כחדש ולא תאמינו, כי הוא היה שרוף קודם.

שטיפת סיר, סיר מלא במים

חוקי הברזל לניקוי סירים

אם מדובר על סירים המיוצרים בטפלון, ניתן לקרצף עם סקוטש ברייט ולהיעזר עם משחת הניקוי אסטוניש לניקוי של תנורים וכיריים. אם יש לכם סיר אלומיניום כמו זה של פעם, יש לעשות שימוש עם צמר פלדה. במידה ומדובר בסיר מאמייל יש להשתמש עבור ניקוי סירים מחומר גלם זה, בננס יחד עם נוזל כלים או ברזלית עם נוזל כלים מסוג פיירי. במידה והכנתם קרמל, הקרמל עשוי להידבק לתחתית הסיר ואין מה להיבהל הניחו פשוט לסיר להתקרר מעט, תוך זמן קצר, הקרמל יימס לגמרי. לאחר מכן, יש ליצוק מים רותחים לסיר. יש לשפשף. אם מדובר על סירי טפלון אסור לגרד את פנים הסיר. יש לנקות סירים אלה עם כף מדידה של אבקת כביסה ולא משנה אם היא עבור כביסה צבעונית או לבנה ולהרתיח את הסיר על האש.

אם יש לכם סיר נירוסטה, שנשרף כדאי לא לגרד עם סכין, היות ונירוסטה נוטה להישרט. יש להשרות את סיר עם מים רותחים ולשים בסיר נוזל ניקוי של מדיח כלים. יש להשרות את התמיסה למשך כמה שעות, לרוקן את המים ולגרד בעזרת כף מעץ. יש לרחוץ שוב את הסיר ולשפשף באמצעות צמר פלדה. החכמה של ניקוי סירים הינה מיד כאשר רואים שהסיר נשרף או שהשאריות של האוכל נדבקו בסיר, יש להתחיל לטפל בלכלוך מיד. עוד שבנושא ניקוי נירוסטה.

ניקוי סירים מברזל יצוק (כמו פויעקה)

בשנים האחרונות, הטרנד של בישול שטח מסביב לפועיקה רק הפך להיות פופולארי יותר. בישול זה, החל ביחידות העילית בצבא וחדר לטיולי השטח ולארגון של קייטרינג לאירועים שונים. קדרת הברזל שהיא בנויה למשטחי צלייה בחיק הטבע או אפילו בחצר. ברכישה של סיר יצוק כגון פויעקה, יש לדעת כיצד לבצע ניקוי סירים מסוג זה. יש לשטוף את הסיר במים חמים וסבון את פנים הסיר והמכסה ולייבש היטב. יש למרוח בשמן בישול את פנים הסיר, להכניס את הסיר לתנור בחום של 250 מעלות למשך שעה. מומלץ לחזור על התהליך פעם נוספת ולשים רדיד מאלומיניום בתחתית הסיר על מנת שיקלוט את טיפות השומן. כאשר כבר בישלתם בסיר פויעקה, העשוי מברזל יצוק, יש לייבש את הסיר ולאחר הניקוי והשטיפה, כך שימנע כתמי חלודה. בגלל תנאי הלחות, ניתן יהיה להסירם ע"י שפשוף באמצעות מטלית משומנת ולנגב במטלית יבשה ולשמן מחדש. איך מנקים תנור? המאמר המלא.

סירים ומחבטות אדומים

תחזוקה קבועה של סירים מברזל יצוק

על מנת לבצע תחזוקת קבע, יש לייבש את הסיר יש לחזור על פעולת השימון לפחות אחת לשנה ולאחסן במקום יבש ללא כיסוי על מנת שהסיר לא יקבל לחות, מה שיגרום להזעה שגורמת לחלודה. כאשר אתם רוכשים סירים, כדאי כי תשאלו את המוכר, כיצד ניתן לנקות את הסירים, על מנת שיישמרו וכן לדעת כיצד לתחזק אותם באופן שוטף. כל חומר גלם של סירים הוא שונה ולכן גם ניקוי סירים יהיה שונה.

ניקוי סירים מאלומיניום

ישנה שיטה של ניקוי סירים מאלומיניום, כאשר נדרשת תערובת מיוחדת שתסייע רבות בניקוי הסיר. יש להכין רוטב טרטר, מיץ לימון, חומץ, מים ואבקת סודה לאפייה. חממו מים בסיר והוסיפו את התערובת יש לבשל את התערובת שבסיר למשך 10 דקות ולאחר מכן, רחצו את הסיר עם סבון כלים וייבשו אותו.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

תמונה של מערכת האתר
מערכת האתר

פורטל הניקיון WeClean מהווה בית מקצועי במגוון רחב של תחומי הניקיון. אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בפעילויות שלנו הן במדריכי ניקוי מקצועיים והן בהזמנת מנקים מנבחרת המנקים של WeClean.

צרו קשר כעת
ניקוי סירים שרופים
מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר

אצל WeClean תמצאו את נבחרת המנקים הכי טובה והכי מקצועית בישראל, שתדאג לנקות, לצחצח, לקרצף ולהבריק את הריפודים, לרכב שכיף לשהות בו..

אהבתם את המאמר? שתפו!
מעבר לווטסאפ
בואו נדבר
היי 👋
איך נוכל לסייע?
Call Now Button