WeClean - ניקוי ספות | לוגו

ניקוי סכו"ם

לא אחת אנו מעוניינים לארח וכאשר אנו עורכים את השולחן, אנו מבחינים כי הסכו"ם אינו מבריק כתמול שלשום גם סכו"ם יוקרתי לאירוח, עשוי לאבד את הברק שלו עם הזמן ולכן יש לבצע נכון ניקוי סכו"ם. יש לציין, כי הסכו"ם, הינו מוצר חיוני ונמצא בכל בית לשימוש יום יומי, אם בין ארוחה לארוחה, לאירוח או לסתם נשנוש. אם המראה של הסכו"ם שלכם אינו משביע את רצונכם, או שהבחנתם בשריטות, אל תמהרו להשליך אותו לפח, ניתן בהחלט להציל את הסכו"ם שלכם באמצעות טיפול נכון. ישנם סוגים שונים ורבים של סכו"ם כגון כאלה העשויים מחומרי גלם כגון עץ, נירוסטה, פלסטיק ואפילו סכו"ם העשוי מכסף ומשובץ באבני חן. את הסכו"ם היקר והרגיש, יש לשטוף בשטיפה ידנית. שטיפה ידנית, תשמור על הסכו"ם שלם ולא תפגום בידיות שלו.

יש להשתמש בחומרי ניקוי נוזליים ולא באבקה, בעת ניקוי סכו"ם. יש לדעת, כי שימוש עם מלח, חומץ או ביצה, רוטב עגבניות, חומצת ירקות או פירות וכן, מי ברז שמכילים המון אבני וכלור, עשויים להזיק לסכו"ם וחבל שסכו"ם יקר או כזה שיש לכם סנטימנטים אליו, ייהרס כליל, במיוחד אם הוא מיוצר מפלדת אל חלד. אסור להשאיר פלדת אל חלד שממנו עשוי הסכו"ם בתנאי לחות ואין להשתמש עם צמר פלדה ואקונומיקה בזמן ניקויים של כלי אוכל אלה. עוד בנושא ניקוי רהיטי נירוסטה (אל חלד).

ניקוי סכינים עם לימון או חומץ

טיפול מיוחד וניקוי סכינים

על מנת לשטוף ולנקות סכינים, נדרש טיפול מיוחד, היות וחלק מהלהבים של הסכינים עשויים מסגסוגת אל חלד שיש בהם פחמן גבוה. תהליך חימום מיוחד שעובר הלהב בעת הייצור, מעניק לו חוזק וקשיות שמבטיחה חיתוך מקצועי וחד ואורך חייו של קצה הלהב בסכין. יש לבצע ניקוי סכו"ם, במיוחד כאשר מדובר על סכינים מיד לאחר סיום השימוש בהם לאחר הארוחה. יש לייבש את הסכינים מיד לאחר השטיפה באמצעות מטלית רכה וכך, ניתן יהיה לשמור עליהם שלא יפגמו.

אם מצאתם כתמים על הסכו"ם שלכם ומדובר בפלדת אל חלד, יש להשרות אותם בתמיסה של מים רותחים יחד עם חומץ או לימון, למשך כמה דקות, לשטוף ולייבש היטב בטרם תחזירו אותם למגירת האחסון. ישנה בעיה נוספת מלבד ניקוי סכו"ם אנו הישראלים, נוטים לאבד הרבה חלקים מהסכו"ם שלנו, היות ואנו נוהגים לארח המון. יש לשמור על הסדר באמצעות הפעולות הבאות, כך שלא נאבד אף חלק מהסכו"ם שלנו והוא יישאר בשלמותו עד לאירוח הבא. כאשר אתם מפנים את השולחן, יש לוודא כי האוכל , כלומר השאריות שלו, ייזרקו לפח אבל ללא חלקים מהסכו"ם (מה שקורה בדרך כלל).

סכו"ם

השריה והברקה של סכו"ם

על מנת לנקות בדרך נוספת את הסכו"ם, ניתן יהיה להשרותו בסיר עם מים רותחים מהול בכף או שתיים של אבקת כביסה. לאחר שהוצאתם את הסכו"ם מההשריה, יש לשטוף אותו היטב עם מים זורמים וחצים מאוד ולייבש אותו במטלית כותנה. כאשר אתם מבריקים את הסכו"ם לאחר השטיפה שלו באמצעות מים, יש לנגב אותו, באמצעות בד כגון סדין או בד סופג ולא באמצעות מגבת רגילה. לאחר פעולה זו, הסכו"ם יבריק ולא יהיו עליו סימני מים.
שטיפת הסכו"ם במדיח הכלים

מי שאינו מעוניין לבצע ניקוי סכו"ם באמצעות שטיפה ידנית, יוכל לבדוק כי הסכו"ם מתאים לשטיפה במדיח הכלים שברשותו. היום, רוב כלי הסכו"ם מתאימים לרוב למדיח הכלים. יש להקפיד, כי סכו"ם המיוצר מנירוסטה ניתן לניקוי במדיח בטמפרטורה שלא תעלה על חום של 60 מעלות. כאשר מדובר על סכו"ם בעל ידיות פלסטיק, מומלץ לנקות בטמפרטורה של 50 מעלות, כך שהסכו"ם לא יישחק או הפלסטיק ייראה דהו. מי שלא התעניין או התעמק בספרון ההוראות של מדיח הכלים, יוכל לבדוק לגבי הטמפרטורות של שטיפת הסכו"ם על פי החומר שממנו הוא עשוי ואז, להיות בטוח יותר כי השטיפה תתבצע נכון מבלי שייגרם שום נזק לסכו"ם.

סכינים, יש לשים בנפרד בתא הכלים שמיועד לסכינים, כאשר הלהב שלהם מופנה כלפי מטה, על מנת לשמור על הבטיחות יש להימנע מסוג שטיפה שיש בו השריה של הכלים, היות וסכו"ם הנמצא בתנאי לחות, עשוי להשחיר, להחליד ואז לא יהיה בו שימוש. יש להפריד את הכלים העשויים מחומרים שונים. ישנם חלק של מדיח הכלים שיש בהם תכנית ייבוש הכלים, אך יש לדעת, כי הייבוש עצמו מונע חלודה של הסכו"ם, כך שבעת ניקוי סכו"ם באמצעות המדיח יש לייבש את הכלים מה שיסייע בתחזוקה נכונה שלהם וימנע מהם פגמים כגון חלודה. עוד בנושא ניקוי והסרת חלודה.

ניקוי סכו"ם ושטיפה, כיור, מים.

שמירה על הכיור במטבח ועל הסכו"ם באמצעות הטיפים הבאים

אם החלטתם לשטוף באופן ידני את הסכו"ם שברשותכם לאחר ארוחה גדולה, יש לשים לב כי הפתח בכיור עשוי להיות רחב דיו, על מנת שהסכו"ם יישטף לתוכו, מה שעשוי לגרום לבעיות בצנרת הביוב ולאיבוד הסכו"ם. בעת ניקוי סכו"ם בכיור המטבח, יש להכין מראש סלסלה נפרדת לכלים כגון הסכו"ם ובדרך זו, הסכו"ם שלנו ילווה אותנו לאורך זמן. בחנויות לחומרי בניין או חנויות גדולות כגון מרכולים, ניתן למצוא חומר מיוחד ועדין להשריית הסכו"ם וכן חומר זה מיועד גם לכלים העשויים פורצלן. באמצעות תמיסה מהחומר על פי המינון הכתוב על התכשיר עצמו, ניתן להשרות את הכלים והחומר שומר על הסכו"ם ושאר הכלים.

שימוש בחומר זה שמיועד להשריית הכלים שכוללים את הסכו"ם, חוסך לכם זמן ומשפר את מראה הכלים ומקנה לו מראה חדש לאורך ימים. העיקרון שבהשריית הסכו"ם ושאר כלי האוכל, הינו כיסוי מלא בזמן ניקוי סכו"ם בדרך זו כאשר ידיכם אינן מגיעות לכל המקומות שבהם מסתתר שומן ולכלוך אחר.

ניקוי סכו"ם המיוצר מכסף טהור

כאשר מדובר על ניקוי סכו"ם המיוצר מכסף טהור, יש לנקות אותו באופן שונה. ראשית יש להכניס את הסכו"ם לקערה המכילה מים רותחים וחצי כוס של אבקת סודה לשתיה ולאחר מכן, לנגב את הסכו"ם באמצעות מטלית רכה, כך שהוא יקבל את הברק הראוי לו. עוד בנושא ניקוי כלי כסף.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

תמונה של מערכת האתר
מערכת האתר

פורטל הניקיון WeClean מהווה בית מקצועי במגוון רחב של תחומי הניקיון. אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בפעילויות שלנו הן במדריכי ניקוי מקצועיים והן בהזמנת מנקים מנבחרת המנקים של WeClean.

צרו קשר כעת
סכין ומזלג (סכו"ם נקיים).
מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר

אצל WeClean תמצאו את נבחרת המנקים הכי טובה והכי מקצועית בישראל, שתדאג לנקות, לצחצח, לקרצף ולהבריק את הריפודים, לרכב שכיף לשהות בו..

אהבתם את המאמר? שתפו!
מעבר לווטסאפ
בואו נדבר
היי 👋
איך נוכל לסייע?
Call Now Button